Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasteczka z miodem
Przygotować niezbędne składniki na ciasteczka. Mąkę pszenną przesiać na drobnym sicie, następnie dodać margarynę i posiekać razem z mąką, wsypać proszek do pieczenia, dodać jajka, dodać cukier waniliowy oraz cukier kryształ, dodać kwaśną śmietanę, miód naturalny, sól i przyprawę do piernika. Wymieszać dokładnie składniki, następnie wyrobić je na lśniącą, jednolitą, gładką konsystencję ciasta kruchego. Schłodzić ciasto w lodówce, pamiętając o tym aby je wcześniej zawinąć w folię, następnie wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. rozwałkować ciasto i wykrawać różnorodne wzory. Na dużej blasze wyłożyć papier do pieczenia i piec w temp.160- 180 stopni C przez około 20- 30 minut. Piec do momentu aż ciasteczka będą złote. Wyjąć ciasteczka, smarować lukrem, dekorować w sposób dowolny.