Sposób przygotowania:
Kolorowe ciastka pisanki
Utrzeć miękkie masło. Miskując dodawac stopniowo szklankę cukru pudru, cukier waniliowy, szczypte soli i na koniec żółtka. Dalej ucierając dodawać po łyżce mąkę przesianą. Mase włożyć na godzine do lodówki. Ciasto wyjąć na mocno wysypanej mąką stolnicy rozwałkować na grubość 5mm, podsypujac w razie potrzeby mąką. Wycinając za a pomocą foremki lub jak ja szablonu z tektury jajka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 15 minut w 180st. Wyjac z peiakrnika, poczekać az lekko ostygną i stwardnieją i wtedy zdjąc z blaszki. Ubić białko z cukrem pudrem na lukier (można dodac pare kropel soku z cytryny). Podzielic na część , wymieszac z barwnikami i ozdabiać. Białym lukrem robic wzorki. Corka dodatkowo uzyła innych ozdób i skomponowała swoeej własne z biedronką i napisami. Oczywiscie kto nie chce uzywać barwników może posmarować je białym lukrem i ozdobic kolorowa lub czekoladową posypką albo posmarować ciepłym dżemem lub czekoladą i tez ozdobic.
evita0007
cherry
jovi
jaNina
Natala1210
Sarenka
Lady Marmolada
luna
andzia67
Tit