niunia171

niunia171

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

kolorowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne i przeslodkie ciasto warstwowe

kolorowe ciasto

Składniki:

kolorowe ciasto

 

  • 2 budynie rodzinne ( smak do wyboru )
  • 2 galaretki ( pożeczka i cytryna )
  • 3 biszkopty
  • 2 plewy ( krówkowa i orzechowa)
  • migdały
  • kawałki ananasa
  • 2 litry mleka
  • wiórki czekoladowe
  • cukier
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

kolorowe ciasto
wlewamy litr mleka do garnka w tym szklanke odlewamy reszte mleka podgrzewamy do szklanki wsypujemy budyn kiedy mleko sie podgrzeje wrzucamy konsystencję ze szklanki ,gorący budyń wylewamy na biszkopt , podgrzewamy orzechową polewę i wylewamy na budyń mieszamy to , wsypujemy troszkę ananasów i migdałów , kładziemy 2 biszkopt , gotujemy wode do wrzątku dodajemy 2 łyżki cukru i wsypujemy galaretkę czekamy aż stężeje i wylewamy na biszkopt z drugą galaretką robimy tak samo , znów robimy budyń kiedy galaretka ostygnie wylewamy na nią ciepły budyń , odgrzewamy polewę krrówkową i mieszamy ją z budyniem wysypujemy ananasy i migdały oraz wiórki czekoladowe kładziemy 3 biszkopt przykrywamy go bitą śmietaną i wiórkami z czekolady

Tagi:

biszkopt