Sposób przygotowania:
kolorowe ciasto
wlewamy litr mleka do garnka w tym szklanke odlewamy reszte mleka podgrzewamy do szklanki wsypujemy budyn kiedy mleko sie podgrzeje wrzucamy konsystencję ze szklanki ,gorący budyń wylewamy na biszkopt , podgrzewamy orzechową polewę i wylewamy na budyń mieszamy to , wsypujemy troszkę ananasów i migdałów , kładziemy 2 biszkopt , gotujemy wode do wrzątku dodajemy 2 łyżki cukru i wsypujemy galaretkę czekamy aż stężeje i wylewamy na biszkopt z drugą galaretką robimy tak samo , znów robimy budyń kiedy galaretka ostygnie wylewamy na nią ciepły budyń , odgrzewamy polewę krrówkową i mieszamy ją z budyniem wysypujemy ananasy i migdały oraz wiórki czekoladowe kładziemy 3 biszkopt przykrywamy go bitą śmietaną i wiórkami z czekolady