Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasto
Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki i dodajemy do budyniu i mieszamy aż czekolada zmięknie i zacznie się rozpuszczać. Czekolada może być z nadzieniem np toffi. Budyń studzimy i miksujemy z masłem dodając kakao. Ciasto: Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka a następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i olej z wodą. Krótko miksujemy.Ciasto przelewamy do trzech pojemników. Do jednego pojemnika z ciastem dodajemy kakao, do drugiego mak, a do trzeciego wiórki. Każde ciasto mieszamy i wylewamy do przygotowanej blaszki w podanej kolejności. Ciasto z kakao, z makiem i wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i przekrawamy na pół, spodnią część ciasta smarujemy powidłami ja miałam śliwkowe. Wykładamy przygotowany krem i musimy równo rozsmarować, a następnie przykryć drugim blatem. Ciasto można lekko nasączyć, polać polewą czekoladową albo zasmarować częścią kremu i zasypać wiórkami kokosowymi.