Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasto z jabłkami
Z mleka odlać jedną szklankę a resztę zagotować. Resztę mleka wymieszać z budyniami, cukrem waniliowym i barwnikiem spożywczym. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń i cały czas mieszając zagotować go do momentu zgęstnienia. Ugotowany zestawić z ognia. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne po czym pokroić je w plastry i obtoczyć w mące. Miękkie masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Po utarciu masy dodawać po jednym jajku i wyrobić ponownie gładką konsystencję. Wsypać mieszankę mąk i połączyć ja z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć około 2/3 ciasta. Na ciasto poukładać przygotowane jabłka a na jabłka wyłożyć ugotowany budyń. Resztę ciasta rozsmarować na budyniu lub za pomocą woreczka foliowego rozprowadzić dowolnie, gdyż ciasto i tak się rozpłynie po całej powierzchni. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 55 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta posypać je cukrem pudrem.
zbysiowa
zewa
dziękuję :)
gusia1000
zewa
dziękuję za wszystkie miłe komentarze Gusia1000:)
edytaha
zewa
Dziękuję Edytko :)
marietta