natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kolorowe jajka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyglądają i smakują bardzo apetycznie.

Kolorowe jajka.

Składniki:

Kolorowe jajka.

 

  • 6 jajek
  • 5 dag. wędzonego łososia
  • 5 dag. szpinaku
  • łyżeczka masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku i natki
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe jajka.
1.Szpinak dusimy kilka minut na maśle, odparowujemy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Przekrawamy na pół. Żółtka miksujemy i dzielimy na 3 części.
2.Jedną część żółtek miksujemy z łososiem, koncentratem i łyżką majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Drugą mieszamy z łyżką majonezu, szpinakiem oraz koperkiem i natką, doprawiamy. Pozostałe żółtka mieszamy z resztą majonezu i kurkumą. Za pomocą szprycy farszami wypełniamy białka.