BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Kolorowe kluski śląskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kluski śląskie wiadomo najlepiej smakują z różnymi sosami, porcja mięsa i surówką . Kolory zachęcają do spróbowania.

Kolorowe kluski śląskie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kolorowe kluski śląskie

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe kluski śląskie
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Przekładam do miski i wyrównuję powierzchnię. 1/4 ziemniaków przekładam na bok i w te miejsce wsypuję mąkę ziemniaczna, dodaję dużą szczypte soli i jajko. Mieszam . Masę dzielę na 3 części. Jedną pozostawiam bez zmian , do drugiej dodaję koncentrat a do trzeciej szpinak. Formuję małe kulki z dziurką w środku. Gotuję w osolonym wrzatku , kilka minut od momentu wypłynięcia.
Kolorowe kluski śląskie
do ziemniaków wbijam jajko i dodaję mąkę