Sposób przygotowania:
Kolorowe miseczki z kurczakiem
Pierś z kurczaka myję, osuszam i przekrawam wzdłuż na dwa płaty. Każdy z płatów wkładam w arkusz papirusowy (jeden płat do jednego arkusza) i smażę mięso po około 5 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu. Usmażonego kurczaka kroję w trójkątne kawałki. Warzywa myję i osuszam. Sałatę kroję na mniejsze kawałki. Ogórek wraz ze skórką kroję w plasterki, pomidorki w cząstki, cebulę w krążki, a paprykę w kostkę. Do kukurydzianych miseczek nakładam pokrojoną sałatę, plastry ogórka, cebuli, cząstki pomidorków, pokrojoną paprykę i kawałki usmażonego kurczaka. Podaję danie z sosem czosnkowym i salsą.
monikaT83
robaczek
lukrowanepierniczki