Sposób przygotowania:
Kolorowe penne z sosem szpinakowym
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. Czosnek kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni na łyżce masła. Na patelnię kładziemy również mrożony szpinak w kawałkach. W międzyczasie rozdrabniamy widelcem ser feta z dodatkiem śmietanki na gładką masę. Gdy szpinak się rozmrozi na patelni dodajemy masę z sera feta i śmietanki i podgrzewamy całość jeszcze kilka minut. Sos szpinakowy doprawiamy pieprzem (sól jest niepotrzebna ponieważ ser feta jest już wystarczająco słony). Makaron odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy go sosem bądź wykładamy go na patelnie i dokładnie mieszamy z sosem - sposób podania jest dowolny według naszych upodobań. Smacznego!
darmiona
-Natka-
Ja także! :)