Sposób przygotowania:
Kolorowe roladki Eli
Frankfuterki obgotować.Paprykę umyć,suszyć,usunąć szypółkę i pestki .Miąższ papryki pokroić w długie słupki.Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki.Ser pokroić w długie słupki.Kotlety umyć,osuszyć,rozbić tłuczkiem na cienkie płaty i oprószyć pieprzem i solą.Na każdym kotlecie układać:frankfuterek,ogórek,ser,paprykę,frankfuterek,ogórek,ser i paprykę.Roladki ściśle zwinąć i obwiązać nicią kuchenną.Kostkę rosołową rozetrzeć z olejem,dodać czosnek i wymieszać.Powstałą mieszanką posmarować roladki i włożyć je do lodówki na 2 godziny.Po wyjęciu z lodówki piec roladki na grillu lub patelni grillowej po około 8 minut z kazdej strony-czyli 4x8 minut.
evita0007
marietta