Sposób przygotowania:
Kolorowe roladki wołowe
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w poprzek włókien na płaskie kawałki. Rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sosem sojowym, posmarować musztardą. Następnie posypać posiekaną cebulą, pokrojonym w kostkę boczkiem. Ułożyć pokrojone w słupki kiszone ogórki, paprykę i marchewkę. Mięso zwinąć w roladki, obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami, Ułożyć w brytfannie, posmarować po wierzchu smalcem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 40 minut polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Rumiane roladki wyjąć z piekarnika, ostudzić, usunąć nici, włożyć do rondla. Wlać powstały sos i odrobinę wody. Dusić pod przykryciem do miękkości.