Sposób przygotowania:
Kolorowe rożki naleśnikowe
Obieramy wszystkie warzywa po czym kroimy je w kostkę lub słupki. Do letniego mleka dodajemy pokruszone drożdże, otręby i cukier. Odstawiamy na 10 minut po czym dodajemy jaja, szczyptę soli, olej rzepakowy. Miksujemy dosypując mąkę na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na kolejne 10 minut. Na jednej łyżce masła szklimy cebulę, po czym dodajemy pozostałe warzywa. po krótkim przesmażeniu podlewamy winem, dodajemy harissę i dusimy warzywa pod przykryciem na małym ogniu do chwili aż zmiękną. Doprawiamy je solą i pieprzem do smaku, posypujemy mąką, mieszamy. Na końcu dodajemy natkę pietruszki. Odstawiamy w ciepłe miejsce by warzywa nie wystygły Smażymy naleśniki drożdżowe nieco grubsze od zwykłych. Każdy przecinamy na połowę i formujemy z nich rożki. Napełniamy rożki kolorowymi warzywami. Przed podaniem polewamy je sosem i dekorujemy bazylią.