kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Kolorowe szaszłyki drobiowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

bardzo smaczne i bardzo kolorowe...

Kolorowe szaszłyki drobiowe

Składniki:

Kolorowe szaszłyki drobiowe

 

  • Pierś z kurczaka podwójna
  • Papryka czerwona
  • Cebula mała kilka sztuk
  • Pieczarki małe 1/2 kg
  • Cukinia mała
  • Olej
  • Przyprawa na grilla pikantna - Winiary
  • Olej
  • Pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki drobiowe
Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, wymieszać z przyprawą pikantną, wegetą i olejem i odstawić na 2 godziny lub na noc. Cebulę obrać, przekroić na 4 części. Paprykę i cukinię pokroić w grubą kostkę a pieczarki małe w całości. Wszystkie warzywa pokrojone blanszować na oleju na patelni z dodatkiem wegety. Nadziewać na patyczki na przemian z mięsem. Grillować około 20 – 30 minut. Podsmażone warzywa są smaczniejsze i soczyste. Nie przypalają się na grillu.