Sposób przygotowania:
Kolorowiec 5
Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę zrobić dołek dodać margarynę zarobić to nożem. Następnie zrobić ponownie dołek i dodać cukier z miodem oraz sodę i jajka energicznie zarobić ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 4 placki. Każdy placek piec osobno 20 minut w temperaturze 180. Gotowe placki przekładać ciepłymi masami Masa pomarańczowa Połowę soku zagotować w drugiej części rozpuścić budynie. Do gotującego się soku dodać budyń ugotować. Wylać na jeden blat ciasta przykryć drugim. Wylać następną masę Masa zielona Zagotować część soku w drugiej rozprowadzić budyń. Do gotującego soku dodajemy budyń. Ugotować gotową masę wylewamy na ciasto. Przygotować ostatnią masęMasa żółta Ugotować sok dodać rozpuszczony budyń - ugotować. Wylać na ostanie ciasto - przykryć ciastem polać polewąGotowe ciasto odstawić do zastygnięcia się mas