Sposób przygotowania:
Kolorowy biszkopt
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy porcjami cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy na najniższych obrotach. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostrożnie mieszamy łyżką, aby składniki się połączyły. Następnie ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części. Następnie budynie gotujemy w 1/2 l mleka wg przepisu podanego na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękką margarynę ucieramy, stopniowo dodając wystudzony budyń. Brzoskwinie osączamy na sicie z zalewy. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie na pierwszy płat biszkoptu wykładamy połowę masy budyniowej, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wykładamy resztę masy. Na masę wykładamy pokrojone w cząstki brzoskwinie i całość zalewamy tężejącymi galaretkami. Ciasto wkładamy do lodówki, aby dobrze stężało.