kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Kolorowy drób

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Duszony drób z warzywami podawany z brązowym ryżem

Kolorowy drób Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowy drób

 

  • pierś indycza 500g
  • groszek zielony 150g
  • szparagówka 150g
  • marchewka mini 100g
  • woreczek ryżu brązowego
  • natka pietruszki
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Kolorowy drób
Zaczynamy od zmielenia piersi z indyka którą następne będziemy dusić. Na patelnie wykładamy szparagówkę , groszek oraz wcześniej obrane mini marchewki ( może być również marchewka normalnej wielkości pokrojone w nieduże paski) , warzywa solimy , pieprzymy dodajemy odrobinę bazylii i na małym ogni dusimy . Po chwili do warzyw dodajemy mielone z indyka oraz posiekana natkę pietruszki ,które również przyprawiamy i całość dusimy aż warzywa staną się miękkie. W miedzy czasie w wodzie z rozpuszczoną kostką rosołową gotujemy torebkę brązowego ryżu. Układamy wszystko na talerzu i obiad gotowy . Smacznego
Kolorowy drób
Pierś z indyka mielimy w maszynce do miesa .
Kolorowy drób
Kolorowe warzywa wkładamy do patelni i zaczynamy dusić .
Kolorowy drób
Do warzyw dodajemy mięso mielone i dusimy .
Kolorowy drób
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku .

Tagi:

ryż drób mięso