Sposób przygotowania:
Kolorowy makaron z białym sosem
Makaron gotujemy na półtwardo. Mozna użyć zwykłego makarinu, nie kolorowego, danie będzie równie smaczne, ale nie będzie tak fajnie wyglądać :).
Seler naciowy kroimy drobno wrzucamy do garnka. Podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy do niego pokruszony ser
plesniowy ( Jak ser sie rozpuści dodajemy pokrojone w plasterki
oliwki i marynowany
pieprz. Następnie dodajemy poksiekane orzechy włoskie. Dodajemy
śmietanę, cały czas mieszając, wrzucamy posiekaną bazylię i doprawiamy
suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Jak sos jest gotowy, to wsypujem do
garnka z sosem ugotowany, odcedzony makaron i dokładnie mieszamy.
Seler naciowy kroimy drobno wrzucamy do garnka. Podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy do niego pokruszony ser
plesniowy ( Jak ser sie rozpuści dodajemy pokrojone w plasterki
oliwki i marynowany
pieprz. Następnie dodajemy poksiekane orzechy włoskie. Dodajemy
śmietanę, cały czas mieszając, wrzucamy posiekaną bazylię i doprawiamy
suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Jak sos jest gotowy, to wsypujem do
garnka z sosem ugotowany, odcedzony makaron i dokładnie mieszamy.
Dorota0309