Sposób przygotowania:
Kolorowy makaron z pieczonym pstrągiemETAP 1
Ryby myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Tak przygotowane oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Gotowe pieczemy około 25 minut w 180°C. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Przestudzone obieramy ze skóry i ości. Delikatnie rozrywamy na mniejsze kawałki.
ETAP 2
Przestudzone obieramy ze skóry i ości. Delikatnie rozrywamy na mniejsze kawałki.
ETAP 3
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy. Ja użyłam makarony tej samej firmy i grubości, więc ugotowałam je razem.
ETAP 4
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy w paseczki, a oliwki przekrawamy na połowę.
Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w półplasterki. Tak przygotowaną przysmażamy na oleju.
ETAP 5
Do miękkiej dodajemy rukolę. Gdy ta straci na swojej objętości, dodajemy do niej wcześniej przygotowane składniki (rybę, oliwki, pomidory, ser i makaron). Całość delikatnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Gdy ser się rozpuści danie jest gotowe.