Sposób przygotowania:
Kolorowy obiad piątkowy
Ryż ugotować według zaleceń producenta. Umyte papryki pokroić w dość cieńkie paski, z kabaczka odkroic koncówki i również pokroić go w cieńkie paski, cebulę pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pokrojone warzywa. Dusić na mniejszym ogniu do czasu aż warzywa zmiękną. Potem doprawic do smaku sola, pieprzem, sosem sojowym, maggi, tandoori mix, sokiem z cytryny, dodać pietruszkę. Dusić wszystko razem , w razie konieczności dolac odrobinke wody.Filety wyciagnąć z opakowania, pokroić w większą kostkę, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem cytrynowym, solą. Na patelni rozgrzać olej , na rozgrzany olej położyć pokrojoną tilapię oraz ziarenka kardamonu, delikatnie podsmażyć, wytworzy sie sopro wody. Curry rozmieszać z odrobiną wody, dodać jogurt wymieszać i taką miksturę dodać do ryby, wszysatko razem smażyć do czasu aż postanie gęsty sos a potem, gdy woda odparuje pozostanie sama ryba w ładnym, zółtym kolorze. Na tależ wyłożyć część ryżu, na ryż nałożyć warzywa i obok rybę. Smacznego:)
strzalka7777
Netka
Dziekuje i polecam :)
ami91