Sposób przygotowania:
Kolorowy przekładaniec 5
Ciasto różowe: żółtka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy pianę. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, a następnie dodajemy żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kisielem. Gdy masa będzie już gładka dodajemy pianę z białek i lekko mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części i przekładamy je do dwóch jednakowych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Obydwa ciasta pieczemy po 30 minut w temp. 180*C.
Ciasto makowe: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztwyno, dodajemy cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mak, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu przekroić na pół.
Masa: krem karpatka 3 minuty przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
Przełożenie ciasta: ciasto różowe smarujemy kremem karpatka, układamy część brzoskwiń. Przykryć płatem ciasta makowego. Ciasto makowe posmarować powidłami i częścią kremu karpatka. Przykryć drugim ciastem różowym, posmarować pozostałym kremem i wyłożyć resztę brzoskwiń. Przykryć ciastem makowym. Wierzch polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.
Ciasto makowe: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztwyno, dodajemy cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mak, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu przekroić na pół.
Masa: krem karpatka 3 minuty przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
Przełożenie ciasta: ciasto różowe smarujemy kremem karpatka, układamy część brzoskwiń. Przykryć płatem ciasta makowego. Ciasto makowe posmarować powidłami i częścią kremu karpatka. Przykryć drugim ciastem różowym, posmarować pozostałym kremem i wyłożyć resztę brzoskwiń. Przykryć ciastem makowym. Wierzch polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.
marietta
izabela11111