ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Koperkowe kotlety mielone

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Doskonałe na obiad z pyszną suróweczką lub marchewką na ciepło.

Koperkowe kotlety mielone

Składniki:

Koperkowe kotlety mielone

 

  • 50 dag mięsa mielonego
  • jajko
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/4 pęczka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Koperkowe kotlety mielone
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, koperkiem, oregano i przyprawami. Dodać trochę bułki tartej. Z masy formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rumiano