wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Naleśniki z wkładką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Naleśniki można podawać w różnych wersjach, od takich ze słodkim nadzieniem, po farsz z mięsa mielonego, warzyw...Oto moja propozycja...

Naleśniki z wkładką

Składniki:

Naleśniki z wkładką

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 2 niepełne szklanki maki;
  • 1 szklanka mleka;
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej;
  • 2 jajka;
  • odrobina kucharka lub przyprawy typu vegeta;
  • szczypta ostrej papryki;
  • kilka parówek;
  • starty ser żółty;
  • keczup;
  • 2 kwaszone ogórki, opcjonalnie papryka;
  • bułka tarta;
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Naleśniki z wkładką
Wszystkie skladniki na ciasto nalesnikowe mieszamy mikserem na gladka mase i smazymy delikatne nalesniki na wiekszej patelni. Po upieczeniu delikatnie ostudzic. Parowki ugotowac. Nalesniki rozlozyc na desce, rozsmarowac na nich keczup, na keczupie polozyc starty ser zolty, na nim parowke oraz ogorka lub papryke, pokrojone wczesniej w podluzne paski. Nalesniki zwinac w rulony. Jajka roztrzepac w plaskim naczyniu. W jajkach obtoczyc nalesniki i obtoczyc w bulce tartej. Podsmazyc na zloty kolor z dowch stron. Mozna podawac w calosci lub przekrojone, tak by bylo widac srodek nalesnika. Polac ketchupem lub sosem majonezowo-koperkowym. Nalesniki sa pyszne i bardzo sycace;). GORACO POLECAM!