milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Koperkowe pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Koperkowe pulpeciki idealnie komponują się z ziemniakami i surówką

Koperkowe pulpeciki

Składniki:

Koperkowe pulpeciki

 

Sposób przygotowania:

Koperkowe pulpeciki
Do garnka wlewamy pól litra wody, dodajemy startą pietruszkę, marchewkę i seler. Gotujemy. Wlewamy ocet. Mielone wyrabiamy z bułką tartą i białkami. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z masy formułujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Wkładamy do warzywnego wywaru i gotujemy 7 minut. Pulpety wyjmujemy, a do wywaru dodajemy śmietanę rozrobioną z żółtkami i posiekanym koperkiem. Zagęszczamy mąką i przyprawiamy. Wkładamy pulpety i gotujemy.