nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Koperty nadziewane mięskiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ziemniaczane koperty z niespodzianką w postaci mięsnego farszu. Doskonałe z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.

Koperty nadziewane mięskiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koperty nadziewane mięskiem

 

Sposób przygotowania:

Koperty nadziewane mięskiem
Krok 1: Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli. Przeciskamy dwukrotnie przez praskę. Mieszamy z mąką, z dwoma jajami, masłem oraz solą. Zarabiamy ciasto na koperty. Krok 2: Przygotowujemy farsz: Cebulkę siekamy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i razem smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem.Krok 3: Z ciasta formujemy romby, układamy farsz i zawijamy w koperty. Pozostałe jajka rozmącamy z vegetą.Obtaczamy koperty w jajku i bułce. Smażymy na oleju. Gotowe.
Koperty nadziewane mięskiem
Przygotowujemy farsz do naszych smażonych kopert.
Koperty nadziewane mięskiem
Nadziewamy nasze koperty przygotowanym mięsem.
Koperty nadziewane mięskiem
Smażymy mięsne koperty na oleju z każdej strony.

Tagi:

mięso tarta