Sposób przygotowania:
Koperty serowo-grzybowe
Platy ciasta posmarowac oliwa(trzeba szybko bo fillo szybko wysycha),ulozyc lyzke lub 2lyzki posiekanych obu serow wymieszanych z jajkiem,na to warstewka grzybkow i zawinacw ciasto (w miare ciasno ale nie za bardzo,zeby sie ciasto nie zerwalo).Zkazdym kolejnym platem to samo.Ulozyc na wysmarowanej oliwa blasze i piec w piekarniku,nagrzanym do 200*C przez ok 0,5 godz.Ja wylaczam piekarnik po 25 min. i trzymam koperty jeszcze przez 5-10 min. Dobrze,zeby troche ostygly przed podaniem (na zimno tez dobre).
Jesli uzywacie twarogu zamiast fety dobrze jest go troche osolic.
UWAGA! NIE DODAJE ZADNYCH PRZYPRAW!
Jesli uzywacie twarogu zamiast fety dobrze jest go troche osolic.
UWAGA! NIE DODAJE ZADNYCH PRZYPRAW!
robertjankopp
Mikrula