p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

koperty ze szpinakiem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Koperty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i pieczarkami

koperty ze szpinakiem i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

koperty ze szpinakiem i pieczarkami

 

  • 1/2 op. ciasta francuskiego,
  • 1 duża pieczarka
  • 3 kostki szpinaku mrożonego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 szt. skrawki ciasta

 

Sposób przygotowania:

koperty ze szpinakiem i pieczarkami
Pieczarkę drobno siekamy i dusimy na łyżce masła, dodajemy 3 kostki szpinaku mrożonego, doprawić sola i pieprzem, dusić aż płyny odparują. Z połowy ciasta francuskiego wykrawamy 4 kwadraty, na środek każdego nakładamy 1 łyżkę masy szpinakowo-pieczarkowej, sklejamy je jak kopertę, na środku robimy zawijaniec z resztek ciasta francuskiego. Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy w temp. 150 stopni 20 minut.
koperty ze szpinakiem i pieczarkami
Po rozkrojeniu koperty widać farsz szpinakowo-pieczarkowy

Tagi:

szpinak ciasto