Sposób przygotowania:
Kopiec kreta z mascarpone
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, na przemian dodajemy przesianą mąkę z kakao, proszkiem i sodą, oraz wlewamy olej połączony z mlekiem. Pieczemy w okrągłej blasze, o ok 25 cm średnicy. Pieczemy ok 50 minut w 170 stopniach.
Dokładnie wystudzamy, odkrawamy wierzch, i wydrążamy. Usunięte ciasto dokładnie kruszymy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i delikatnie mieszamy z mascarpone.
Dodajemy też wiórki czekolady. Na spód ciasta układamy banany skropione sokiem z cytryny, następnie cały krem formując stożek i obsypujemy pokruszonym ciastem.
Schładzamy.
Dokładnie wystudzamy, odkrawamy wierzch, i wydrążamy. Usunięte ciasto dokładnie kruszymy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i delikatnie mieszamy z mascarpone.
Dodajemy też wiórki czekolady. Na spód ciasta układamy banany skropione sokiem z cytryny, następnie cały krem formując stożek i obsypujemy pokruszonym ciastem.
Schładzamy.
gosiapiotrek23