Sposób przygotowania:
Kopytka z kurkami
Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odlewamy wodę. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, łączymy z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz jajkami. Robimy ciasto, zagniatamy je, a następnie toczymy z niego kilka wałeczków. Wałeczki kroimy na kluseczki. Kopytka wrzucamy na osolony wrzątek, czekamy, aż wypłyną, gotujemy jeszcze 5 minut.
Oczyszczone kurki kroimy na kawałki, cebulę kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na maśle, aż się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż będą miękkie i odparuje woda. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek.
Na patelnię z kurkami wrzucamy kopytka i chwilę smażymy razem.
Podajemy.
Oczyszczone kurki kroimy na kawałki, cebulę kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na maśle, aż się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż będą miękkie i odparuje woda. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek.
Na patelnię z kurkami wrzucamy kopytka i chwilę smażymy razem.
Podajemy.