Sposób przygotowania:
Kora orzechowaBiałka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodając stopniowo żółtka dalej ubijając. Do ubitej masy wsypać wymieszane bakalie z mąką i proszkiem do pieczenia. Upiec 2 placki na papierze w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń na wodzie z sokiem z brzoskwiń, cukrem i kwaskiem cytrynowym dodając budynie, mąkę i żółtka rozmącone. Ostudzić.
Utrzeć masło na puszystą masę i po trochu dodawać zimny budyń dalej ucierając.
Zaparzyć ok. ½ szklanki kawy rozpuszczalnej, wystudzić; dodać alkohol (ma być duża pełna szklanka). Tym ponczem można leciutko skropić ciasto, wyłożyć 2/3 kremu i rozsmarować na cieście. Na krem układać (wciskać) delicje maczane w ponczu (czekoladą do kremu). Całość przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Na wierzch położyć cienkie plasterki brzoskwiń. Zrobić galaretkę w połowie wody i tężejącą galaretką pędzelkiem posmarować owoce(można wlać galaretkę na całe ciasto). Ewentualnie zamiast galaretki można popisać ciasto polewą.
SMACZNEGO!
luna
Natala1210
Barbara Malafouris