anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Koreczki śledziowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne koreczki śledziowe domowej roboty w delikatnej zalewie i z odrobina papryki smakują wyśmienicie.

Koreczki śledziowe

Składniki:

Koreczki śledziowe

 

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe
Śledzie zalać wodą na około 2 godziny, zmienić 2 razy wodę. Cebulę obrać pokroić w piórka. Cebulę sparzyć i ostudzić. Czosnek pokroić w słupki, paprykę oczyścić z nasion pokroić na słupki. Każdego śledzia rozłożyć i dodać po kawałku papryki i czosnku zwinąć w rulon. Koreczki włożyć do naczynia dołożyć cebulę wymieszaną z octem i z olejem oraz z przyprawami. Pozostawić na 2 dni.