mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Koreczki z łososiem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealne na andrzejkowe przyjęcie

Koreczki z łososiem i cukinią

Składniki:

Koreczki z łososiem i cukinią

 

  • 20dag wędzonego łososia w płatach
  • 1 mała cukinia
  • 1łyżka posiekanego koperku
  • 10dag śmietankowego twarożku
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 liście sałaty
  • 2łyżki soku z cytryny
  • 8 kromek chleba tostowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Koreczki z łososiem i cukinią
Łososia pokroić w cienkie paseczki. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. W misce wymieszać twarożek z majonezem. Dodać cukinię, łososia, koperek i wymieszać. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Liście sałaty umyć, osuszyć. Z kromek chleba odkroić skórki. Połowę kromek wyłożyć sałatą, posmarować grubą warstwą nadzienia, przykryć kromkami chleba i delikatnie docisnąć. Pokroić na 4 części, powpinać wykałaczki. Wstawić na godzinę do lodówki i podawać.