Korki ze śledzi

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej

Korki ze śledzi

Składniki:

Korki ze śledzi

 

  • 1 słoik marynowanych sledzi
  • 1 cebula
  • musztarda
  • cukier
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:

Korki ze śledzi
Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej jeden obok drugiego skórą do spodu na szklanej deseczce. Posmarować filety musztardą, posypac odrobina miałkiego cukru i drobno posiekaną cebulą. Każdy filet zwinąć, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzyku, posypac resztą cebuli i pokropić sokiem z cytryny. Przygotowac korki na dzień przed podaniem. Podawać ułożone na kromkach razowego chleba posmarowanego masłem.