Sposób przygotowania:
Korkowiec
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku. Nadal ubijać ale już na wolnych obrotach i wsypywać po jednej łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Masę przelać do tortownicy ze spodem wysmarowanym Kasią i wysypanym bułką tartą. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt wystudzić i przekroić na 1/3 wysokości. W wyższym placku kieliszkiem powycinać otwory i powstałe krążki odłożyć. MASA: 3/4 mleka zagotować z cukrem. Resztę mleka wymieszać z obiema mąkami i jajkiem, wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszając chwilę gotować. Gotowy budyń przestudzić, gdy będzie zimny margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć na puszystą masę i nadal ucierając dodawać po łyżce budyniu. Masę odstawić. POLEWA: Margarynę roztopić z cukrem, wodą i kakao na maleńkim ogniu aż wszystko się rozpuści ale nie zagotuje. Galaretkę rozrobić w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Rodzynki zalać gorącą wodą, chwilę moczyć i odcedzić. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Przełożenie: Cieńszy placek nasączyć sokiem brzoskwiniowym, wyłożyć masę ( część zostawić do posmarowania boków ). Masę rozprowadzić po powierzchni placka. posypać pokrojonymi brzoskwiniami i przykryć plackiem z dziurkami. Boki posmarować masą, którą odłożyliśmy. W każdy otwór wsypać rodzynki, zalać tężejąca galaretką i zakryć krążkami które wycinaliśmy w biszkopcie. Ciasto wstawić na około 15 minut do lodówki aby galaretka się ścięła. Po tym czasie ciasto polać polewą i posypać kandyzowanym ananasem. Ciasto schłodzić około godziny.