Sposób przygotowania:
Kostka malinowa
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, cały czas miksując. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wmieszać do piany. Masę przelać do formy o wymiarach 24x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 20-30 minut do zarumienienia. Wyjąć i ostudzić. 2. Masa malinowa: Galaretki rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Maliny ułożyć na ostudzonym i nasączonym ponczem biszkopcie. Zalać tężejące galaretką i schłodzić do całkowitego stężenia. 3. Dekoracja: Śmietanę ubić na sztywno z śmietan - fixem i cukrem pudrem. Bitą śmietanę wyłożyć na galaretkę. Wierzch posypać startą, białą czekoladą. Schłodzić. Smacznego!
marietta