Sposób przygotowania:
Kostka jogurtowo-malinowa
Aby przygotować kostkę jogurtowo-malinową należy:
Jaja zmiksować z cukrami i gorącą wodą na puch. Dodać przesiane z proszkiem mąki i wymieszać wszystko łyżką. Dużą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wlać surowe ciasto. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 25 minut w 180 stopniach. Żelatynę zalać gorącą wodą, pozostawić do napęcznienia i lekko przestudzić. Wyjąć i przestudzić. Jogurty zmiksować z cukrem i syropem malinowym. Wymieszać z żelatyną i masę przełożyć na ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/3 szklanki gorącej wody. Maliny umyć, ususzyć i przekroić wzdłuż na pół. Maliny ułożyć na masie jogurtowej i zalać tężejącą galaretką. Wstawić ponownie na 2 godziny do lodówki.
Jaja zmiksować z cukrami i gorącą wodą na puch. Dodać przesiane z proszkiem mąki i wymieszać wszystko łyżką. Dużą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wlać surowe ciasto. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 25 minut w 180 stopniach. Żelatynę zalać gorącą wodą, pozostawić do napęcznienia i lekko przestudzić. Wyjąć i przestudzić. Jogurty zmiksować z cukrem i syropem malinowym. Wymieszać z żelatyną i masę przełożyć na ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/3 szklanki gorącej wody. Maliny umyć, ususzyć i przekroić wzdłuż na pół. Maliny ułożyć na masie jogurtowej i zalać tężejącą galaretką. Wstawić ponownie na 2 godziny do lodówki.
jovi
haniakson
Sarenka
msewka
Justysia22
Sarenka
Proszek również, pozdrawiam.
Justysia22
Sarenka
Bardzo się ciesze!!! :))
Justysia22
Sarenka
Dziekuje, to mile :) Jestem Sylwia, pozdrawiam!