Sposób przygotowania:
Koszyczki z papieru ryżowego z awokado
Arkusz papieru ryżowego zamoczyć na talerzu z letnią, przegotowaną wodą. Kiedy już będzie elastyczny umieścić w teflonowej formie do pieczenia muffinek. Tak postąpić z resztą. Układać dociskając do ścianek, a brzegi lekko zaginać, "pofalować". Odstawić do wysuszenia. Awokado, jajka i cebulkę pokroić w kostkę. Wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem. Skropić limonką. Gdy koszyczki będą już suche, upiec je na złocisty kolor (obserwować, by nie przypalić) w piekarniku (ok. 10-15 min, w temp. 170 stopni). Będą delikatne i chrupiące. Do koszyczków nakładać sałatkę, dekorować majonezem. Można wymieszać ją od razu z majonezem. Można w takich koszyczkach umieścić inną sałatkę - ważne by nie była zbyt soczysta
msewka
A.B.
Natala1210
michałstarak
jarmac