Sposób przygotowania:
Koszyki z parmezanu z łososiem i awokado
Parmezan utrzeć na tarce z grubymi oczkami, a blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posypać startym serem w kształcie kółek. Wstawić na 5-7 min. do nagrzanego do 180 st.C piekarnika a po wyjęciu ostrożnie przenieść koszyczki czubkiem noża na wałek niech ostygną i zdjąć zwinięte bokami do do góry na talerzyki. Awokado umyć i przekroić na wpół i wyjąć pestkę oraz skropić sokiem ze świeżej cytryny(bez pestek), aby nie ściemniał miąższ. Czosnek obrać i przepuścić trzy ząbki przez praskę lub posiekać drobno na deseczce. Do miski dodać pudełko śmietany i zeskrobaćmiąższ z awokado, dodać posiekany czosnek z solą oraz pieprz w kulkach i wymieszać łyżką. Listki rukoli opłukać i osączyć na sitku. Na koszyczki parmezanowe kłaść łyżeczką po 2-3 dawki łososia i po jednym kleksie pasty z awokado z pieprzem. Podawać przekąskę na listkach rukoli.