piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Kotety rybne na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kotlety rybne na obiad niedzielny

Kotety rybne na ostro

Składniki:

Kotety rybne na ostro

 

  • 200g filetów z dorsza
  • pół puszki groszku konserwowego
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 papryczki chilli
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • olej
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kotety rybne na ostro
Na początek filety obrać ze skory i zmielić maszynką do mięsa najlepiej 2 razy. Do mięsa dodać pól puszki odsączonej kukurydzy i odsączonego groszku, 2 posiekane drobno papryczki chilli, pieprz , i sól wszystko dobrze wymieszać . Następnie formujemy kotlety bierzemy troszkę mięsa i rozklepujemy mniej więcej na kostkę , Mięso maczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej . Układamy na patelni na oleju i smażymy aż się zrumienią z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka