jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kotlecik indyczy na cukinii

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne kotleciki z indyka podane na smażonej cukinii możesz podać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

 Kotlecik indyczy na cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlecik indyczy na cukinii

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlecik indyczy na cukinii
Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem, skrapiamy sosem sojowym, posypujemy pieprzem czarnym i ziołowym. Odstawiamy na 20 minut. Oprószamy kotleciki mąką po czym smażymy je na rozgrzanej na patelni łyżeczce masła na rumiany kolor. Obieramy cebulę. Kroimy ją w cienkie plasterki na tarce do ogórków. Kroimy na cienkie plasterki również cukinię. Po zdjęciu kotlecików z patelni dodajemy pozostałe masło, Szklimy na nim cebulę. Dodajemy cukinię. Posypujemy ją pieprzem ziołowym i czarnym. Przesmażamy ją razem z cebulą przez kilka minut, by pozostała chrupiąca. Podajemy od razu z kotlecikami indyczymi.
 Kotlecik indyczy na cukinii
Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem, skrapiamy sosem sojowym, posypujemy pieprzem czarnym i ziołowym.
 Kotlecik indyczy na cukinii
Przesmażamy cukinię razem z cebulą przez kilka minut, by pozostała chrupiąca.
 Kotlecik indyczy na cukinii
Podajemy kotleciki indycze na warstwie smażonej cukinii.

Tagi:

sosy cukinia