Sposób przygotowania:
Kotlecik indyczy na cukinii
Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem, skrapiamy sosem sojowym, posypujemy pieprzem czarnym i ziołowym. Odstawiamy na 20 minut. Oprószamy kotleciki mąką po czym smażymy je na rozgrzanej na patelni łyżeczce masła na rumiany kolor. Obieramy cebulę. Kroimy ją w cienkie plasterki na tarce do ogórków. Kroimy na cienkie plasterki również cukinię. Po zdjęciu kotlecików z patelni dodajemy pozostałe masło, Szklimy na nim cebulę. Dodajemy cukinię. Posypujemy ją pieprzem ziołowym i czarnym. Przesmażamy ją razem z cebulą przez kilka minut, by pozostała chrupiąca. Podajemy od razu z kotlecikami indyczymi.
alaaa
jaNina
Cukinia "wymiotła" smaki ze smażenia mięska, więc świetnie się z nim komponuje.