magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Kotleciki a la gołąbki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealne od obiadu, a także jako danie ciepłe do poczęstowania gości.

Kotleciki a la gołąbki

Składniki:

Kotleciki a la gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki a la gołąbki
Kapustę drobno poszatkować, posolić, odstawić, gdy puści sok, odcisnąć, a następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajkami, przyprawić. Z masy uformować małe okrągłe kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Następnie przełożyć kotlety do rondla, podlać niewielką ilością wrzątku i udusić. Pod koniec duszenia wlać sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany.