katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kotleciki bez panierki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mielone baz panierki można podawać w sosie.

Kotleciki bez panierki

Składniki:

Kotleciki bez panierki

 

  • mięso mielone 30 dag
  • pieczarki 12 szt
  • cebula 1/2 szt
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • jajko 1 szt
  • pieprz
  • kajzerka 1 szt
  • przyprawa kuchenna
  • sól
  • mleko 1 szkl
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotleciki bez panierki
Pieczarki myjemy, jeśli trzeba obieramy i kroimy w plasterki.Kładziemy na patelnię i odparowujemy z płynu jaki się wytworzy. Pieczarki studzimy i dodajemy do mięsa. Natkę płuczemy i drobno kroimy. Drobno kroimy też cebulę. Bułkę moczymy w mleku odciskamy i razem z przygotowanymi składnikami dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i doprawiamy przyprawami do smaku. Mieszamy. Z masy odrywamy małe kawałki, formujmy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.