betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Kotleciki drobiowe w cieście piwnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały przepis na smaczny obiadek dla 4-osobowej rodzinki.

Kotleciki drobiowe w cieście piwnym

Składniki:

Kotleciki drobiowe w cieście piwnym

 

  • Farsz:
  • 50 dkg mięsa mielonego drobiowego
  • 10 dkg tartego sera żółtego (garstka)
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Przyprawy: sól, pieprz , zioła prowansalskie

 

 

  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe w cieście piwnym
Z mąki , piwa i jajka przygotować ciasto – miksując. Rozgrzać olej w rondelku. Do mięsa mielonego dodać startą na tarce o grubych oczkach cebulę i zmiażdżony czosnek, ser oraz przyprawy. Uformować okrągłe lub podłużne kotleciki, zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Podawać z sosami i surówkami, wg. uznania. Smacznego.