malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kotleciki fasolowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dietetyczna przekąska, w takim wydaniu fasola mi smakuje. Jadłem je u kolegi na urodzinach, wziąłem od niego przepis i też robię je bardzo często.

Kotleciki fasolowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotleciki fasolowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki fasolowe
Fasolę zamoczyć w wodzie na kilka godzin. Ryż ugotować na bardzo miękko. Fasolę ugotować również na miękko, Zmielić fasolę, ryż oraz czosnek, posolić, wbić jajka, dodać bułkę i wyrobić masę. Na bardzo gorący olej wykładamy porcje farszu i smażymy z dwóch stron na bardzo chrupiąco. Ze składników przygotować zalewę, wkładać w nią kotlety. Wstawić na noc do lodówki.
Kotleciki fasolowe
Kotleciki fasolowe przesmażone i przygotowane do dalszej pracy.