Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Kotleciki grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki inne niż zwykłe, bardzo pyszne!

Kotleciki grzybowe

Składniki:

Kotleciki grzybowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki grzybowe
Ryż gotujemy w dwóch kostkach grzybowych, odsączamy i ostudzamy. Pokrojoną drobno cebulę przyrumieniamy na tłuszczu.Dodajemy oczyszczone i pokrojone w mniejszą kostkę grzyby i wszystko dusimy. Do przyrządzonych grzybów dodajemy wystudzony ryż, posiekaną natkę pietruszki, jajko i mąkę. Wszytko dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przyrządzonej masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Bardzo dobrze smakują nawet z sosem grzybowym.
Smacznego !