pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kotleciki jajeczne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Jak farsz jest zbyt mokry to zamiast buły można dać jeszcze jedną łyżkę suszonych i mielonych grzybów ...

Kotleciki jajeczne

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 5 łyżek bułki tartej,
  • 2 surowe jajka,
  • 1 łyżka oleju,
  • jedna łyżka masła,
  • duża cebula,
  • 4 pieczarki,
  • pół kostki rosołowej cielęcej,
  • 2 ząbki czosnku,
  • vegeta,
  • pieprz czarny, ziołowy i cytrynowy dosłownie po szczypcie, łyżeczka suszonych i zmielonych grzybów,
  • łyżka posiekanego koperku,
  • oliwa do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
Cebulkę, czosnek i pieczarki drobno posiekać i zeszklić na patelni z kostką i połową przypraw na łyżce oleju i masła. Jajka posiekać lub po miażdżyć ubijaczką do ziemniaków, dodać cebulę z pieczarkami, tartą bułkę, przyprawy, koperek, grzyby, surowe jajka. Dobrze wymieszać i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. ... jak farsz jest zbyt mokry to zamiast buły można dać jeszcze jedną łyżkę suszonych i mielonych grzybów, grzyby momentalnie wchłaniają nadmiar wilgoci ;-)



http://kuchnia.my-forum.pl/