Sposób przygotowania:
Kotleciki jajeczne
6 jaj ugotować na twardo i pozostawić do ostygnięcia.
W tym czasie cebulę drobno posiekać, a chleb obrać ze skórki i namoczyć w mleku.
Następnie ostudzone jajka obrać ze skorupek, ugnieść na drobno lub zmielić w maszynce, a potem dodać do nich posiekaną i prażoną cebulę, odciśnięty chleb, pietruszkę, 2-3 łyżki bułki tartej, pozostałe 1 surowe jajo, potem wymieszać oraz przyprawić solą i pieprzem.
Na koniec formować małe okrągłe kotleciki, które obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej z masłem. Smażyć na średnim ogniu około 10 minut do zrumienienia.
W tym czasie cebulę drobno posiekać, a chleb obrać ze skórki i namoczyć w mleku.
Następnie ostudzone jajka obrać ze skorupek, ugnieść na drobno lub zmielić w maszynce, a potem dodać do nich posiekaną i prażoną cebulę, odciśnięty chleb, pietruszkę, 2-3 łyżki bułki tartej, pozostałe 1 surowe jajo, potem wymieszać oraz przyprawić solą i pieprzem.
Na koniec formować małe okrągłe kotleciki, które obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej z masłem. Smażyć na średnim ogniu około 10 minut do zrumienienia.
wedith1
iwi69
msewka
Jojo