Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kotleciki „kurczakowe”

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułkę namoczyć w mleku ,a gdy napęcznieje, odcisnąć i rozdrobnić.

Kotleciki „kurczakowe”

Składniki:

Kotleciki „kurczakowe”

 

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 czerstwa bułka
  • 5 dag tartego sera
  • 10 dag masła lub margaryny
  • 1 szklanka mleka
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • Sól pieprz
  • Tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki „kurczakowe”
Bułkę namoczyć w mleku ,a gdy napęcznieje, odcisnąć i rozdrobnić. Mielone mięso wymieszać z bułką, dodać żółtka,miękkie miasło i ser , doprawić do smaku solą i pieprzem.. Zwilżonymi rękami formować niewielkie kotleciki obtaczać je w bułce tartej na złoty kolor ok. 5 min . z każdej strony. Moim zdaniem najlepiej smakują z kopytkami, aczkolwiek można je podawać z kluskami śląskimi.
Smacznego!