lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kotleciki mielone Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki wyszły bardzo mięciutkie

Kotleciki mielone Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone Laluni

 

  • Szynka z mielona 500 gram
  • jajko1 sztuka
  • bułka tarta 100 gram do mięsa
  • pół szklanki wody letniej
  • sól . pieprz, papryka
  • mini kostka czosnku
  • przyprawa do mielonego mięsa

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone Laluni
Szynkę umyłam zmieliłam dodałam jajko sól pieprz, paprykę czerwoną mieloną wyrobiłam farsz. do miseczki wlałam pół szklanki wody dodałam do niej bułkę tartą poczekałam aż napęcznieje i wymieszałam z mięsem. Kostkę mini czosnek wyjęłam z papierka i pokruszyłam na mięso.Posypałam przyprawa do mielonego i znowu wymieszałam
. Patelnie rozgrzałam wlałam oliwę z oliwek i mięso obtaczałam w bułce tartej i na patelnie smażyłam z obu stron na rumiany kolor . Kotleciki wyszły miękkie :)
Kotleciki mielone Laluni
smazyłam na srednim gazie aby nie przypalić
Kotleciki mielone Laluni
najpierw z jednej strony smażyłam potemz drugiej strony
Kotleciki mielone Laluni
z farszu robiłam kotleciki obtaczałam w bulce tartej i na patelnie
Kotleciki mielone Laluni
doprawilam mieso dodałam wszystkie składniki