Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone z papryką
Mięso dokładnie wymieszać z chlebem. Paprykę poprzekrawać na mniejsze kawałki i rozdrobnić malakserem lub blenderem, dodać do mięsa, wymieszać. Cebulę zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Czosnek przecisnąć praską. Do masy mięsnej dodać cebulę, czosnek, jajko, oraz pozostałe przyprawy, dobrze wymieszać. Masa będzie dość luźna ale dająca się uformować w kulki. Z mięsa formować kulki, tak jak na kotlety mielone, i obtaczać każdą kulkę w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron, pamiętając przy okazji, by ogień nie był zbyt duży i żeby nasze kotlety nie przypaliły się zbyt szybko.Usmażone układać na papierowym ręczniku by odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Smacznego :)
Henia
Netka
Wypróbuj Heniu bo sa bardzo smaczne :) Polecam :)
monikaT83
Netka
...no jak mogłaś zapomnieć o papryce,Moniko ? :D
Polecam zrobić, bo takie kotleciki są naprawdę dobre :)