Sposób przygotowania:
Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietanąprzygotowanie składników
Kapustę obrać z uszkodzonych liści. Obraną kapustę poszatkować.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Przygotować liście laurowe, ziele angielskie i boczek.
przygotowanie kapusty
Do dużego garnka włożyć kapustę, dodać cebulę, boczek, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.
przygotowanie kapusty cd
Do kapusty wlać 750 ml wody i gotować aż będzie miękka. Co jakiś czas sprawdzić czy woda się wygotowała i odrobinę dolać, żeby kapusta się nie przypaliła.
przygotowanie ciap kapusty
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na parze. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem. Do ugotowanej kapusty dodać ziemniaki,wlać śmietanę doprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Ja podałam ciap kapustę z podwójnym kotletem ze śliwkami (w moich przepisach ) .
Smacznego!