eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam białą kapustę gotowaną w małej ilości wody z boczkiem i cebulą. Kapustę wymieszałam z tłuczonymi ziemniakami i śmietaną kremówką.

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną

Składniki:

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną

warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną

przygotowanie składników

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną
Kapustę obrać z brzydkich liści i pokroić.

Kapustę obrać z uszkodzonych liści. Obraną kapustę poszatkować.

przygotowanie składników cd

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną
Przygotować boczek, ziele angielskie i liście laurowe.

Przygotować liście laurowe, ziele angielskie i boczek.

przygotowanie kapusty

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną
Do kapusty dodaćwszystkie pozostałe składniki.

Do dużego garnka włożyć kapustę, dodać cebulę, boczek, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.

przygotowanie kapusty cd

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną

Do kapusty wlać 750 ml wody i gotować aż będzie miękka. Co jakiś czas sprawdzić czy woda się wygotowała i odrobinę dolać, żeby kapusta się nie przypaliła.

przygotowanie ciap kapusty

Ciap kapusta Eli z boczkiem i śmietaną

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na parze. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem. Do ugotowanej kapusty dodać ziemniaki,wlać śmietanę doprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.

Ja podałam ciap kapustę z podwójnym kotletem ze śliwkami (w moich przepisach ) .

Smacznego!